tiistai 16. helmikuuta 2016

VALKOSUKLAA KUPPIKAKUT

Heipsan!

Elikkäs kokkasin "taas" mun kaverisynttäreille kuppikakkuja. Nää on siis kuten otsikosta näkee, valkosuklaa kuppikakkuja. Sellanen huomio, että mä tein tästä ohjeesta kaksinkertaisen annoksen. Mut joo, eiköhän mennä reseptiin! 

(Noin 12 suurta kuppikakkua)

Kuppikakut:

100 g voita
2 kpl kananmunaa
1,5 dl hienoa sokeria
2 dl maitoa 
1 tl vaniljasokeria
150 g valkosuklaata
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl raastettua appelsiinin kuorta

Kuorrute:

60 g pehmeää voita
5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl puristettua appelsiinimehua
100 g tuorejuustoa

Tee näin:

Paistolämpötila 175 astetta. (Mä paistoin 200 asteessa, että paistuis nopeemmin.)

Vatkaa ensin munat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Lisää voiseos kananmunavaahtoon yhdessä maidon ja raastetun appelsiininkuoren kanssa. Lisää sen jälkeen raastettu valkosuklaa.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe yhteen erillisessä kulhossa. Lisää jauhoseos sen jälkeen vaahtoon ja sekoita hyvin.

Aseta muffinivuoat muffinipellille. Kaada taikinaa vuokiin noin 2/3 vuoasta ja paista 12 minuuttia. Anna jäähtyä. (Mä taas paistoin näitä noin 15 minuuttia)

Kun kuppikakut paistuvat uunissa, tee sillä välin kuorrute.

Vatkaa voi, vaniljasokeri, tomusokeri ja appelsiininmehu tasaiseksi taikinaksi.

Lisää taikinaan tuorejuusto ja vatkaa hyvin. Nyt taikina on valmis pursotusta varten. 

Aseta kuppikakut tarjoiluastialle, pursota kuorrutetta päälle ja korista lopuksi hienoksi raastetulla valkosuklaalla.

- Julia ♥☺







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti