torstai 3. marraskuuta 2016

VEGETABLE SOUP / recipe

Kokosin itseni nyt aamu seitsemän jälkeen kirjoittamaan teille postausta. Menen tänään 9:30 kouluun ja nyt istun täällä mun ihanat pörrötöppöset jalassa, kahvia juoden koneen ääressä. (Mikäli saan tämän teille ennen kouluun lähtöä?) 
Tein eilen (4.11.) ihan sairaan hyvää kasvissosekeittoa! Otin ohjeen jälleen kotitalouden kirjastani, mutta muuttelin sitä oman maun mukaan. 
Let´s start!

AINEKSET:
kahdelle ihmiselle

yhden perunan
kaksi porkkanaa
yhden sipulin
yhden kasvis- tai lihaliemikuution
0,25 tl paprikajauhetta (oman maun mukaan)
0,75 tl yrttisekoitusta tai kuivattua persiljaa (oman maun mukaan)
maitoa
vettä 

OHJE:

1. Aloita kuorimalla peruna, porkkanat ja sipuli. Paloittele ne viipaleiksi/lohkoiksi.

2. Kiehauta vettä kattilassa niin paljon, kun ajattelet juuresten peittyvän. Voit lisätä tai ottaa pois vettä, jos sitä ei ole tarpeeksi/liian paljon. 

3. Laita juurekset kiehuvaan veteen. Lisää mausteet ja kasvisliemikuutio. 

4. Keitä juureksia noin 25 min. kannen alla ja koita ovatko ne pehmeitä. Keitä tarvittaessa lisää. 

5. Survo juurekset (jotka ovat vedessä) sauvasekoittimella keitoksi. 

6. Lisää maitoa oman maun mukaan, ja niin että survos juoksettuu entisestään, älä laita liikaa kuitenkaan, ettei keitto ole litkua. 

7. Tarjoile heti, niin keitto maistuu parhaimmalta. Lisää vaikka keittolautasen päälle raejuustoa.




Tää on tosi yksinkertainen ohje, eikä vaadi paljoa vaivaa. Hyvä vastine "tavallisille" arki ruuille, jos oot kyllästynyt vaikka siihen äitin tekemään makaroonilaatikkoon. 
Taas tuli ns. diy-postausta, mulla on vähän ideat kertakaikkiaan kadoksissa. Kommentteihin voi ehdottaa siis postausideoita, kuten aina, haha. 
Mä kiiruhdan kohta kouluun, hyvää viikonloppua!











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti